آموزش تهیه کیک و شیرینی

آموزش تهیه کیک و شیرینی

آموزش تهیه کیک و شیرینی

آموزش تهیه کیک و شیرینی

دونات سیب با سس کارامل

طرز تهیه دونات سیب با سس کارامل

مواد لازم برای تهیه دونات سیب با سس کارامل :

 آرد ۱ پیمانه
 جوش شیرین ۱ قاشق چایخوری
 بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
 شکر ۲ قاشق غذاخوری
 سیب ۲ عدد
 تخم مرغ ۱ عدد
 روغن۱ قاشق غذاخوری
 آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
 ماست ۳/۴ پیمانه
 عسل ۲ قاشق غذاخوری
 دارچین ۱ قاشق چایخوری
 کره ۶۰ گرم
 شکر قهوه ای ۱ پیمانه
 خامه ۱ پیمانه

طرز تهیه دونات سیب با سس کارامل :

فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود ، سیب ها را پوست بکنید و به شکل مکعبی خرد کنید . سپس سیب های خرد شده ، شکر و پودر دارچین را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید.

داخل کاسه ای دیگر آبلیمو ، تخم مرغ ، عسل ، روغن و ماست بریزید و خوب مخلوط کنید سپس این مواد را کم کم به مواد خشک ( مخلوط آرد ، جوش شیرین ، بکینگ پودر ، کمی نمک ) اضافه و مخلوط کنید ، داخل قالب های دونات یا کیک را چرب کنید و سیب مزه دار شده را داخل قالب بریزید و پخش کنید سپس خمیر دونات را روی سیب ها بریزید.

قالب را داخل فری که از قبل روشن کرده اید و گرم شده است به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا دونات ها بپزند و طلایی شوند ، پس از پخت دونات ها را از قالب خارج کنید و اجازه دهید خنک شوند.

برای تهیه سس کارامل : 

شکر قهوه ای ، کره و خامه رقیق را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید ( خامه صبحانه را کمی هم بزنید تا شل شود یا اینکه میتوانید به خامه چند قاشق شیر اضافه کنید تا رقیق شود ).

روی حرارت متوسط مدام هم بزنید تا شکر حل شود ، به هم زدن ادامه دهید تا سس کارامل غلیظ شود (حدود ۱۵ دقیقه زمان برای آماده شدن سس لازم است ، دقت کنید که حرارت زیاد نباشد) ، در صورت تمایل میتوانید چند قطره اسانس وانیل هم اضافه کنید.

پس از اینکه سس کاراملی آماده شد از روی حرارت بردارید و دونات ها را داخل سس بزنید و سرو کنید. میتوانید روی سس کاراملی مغز گردوی خرد شده ، کنجد ، ترافل و … بپاشید. دونات سیب با سس کارامل را همراه چای یا نوشیدنی گرم دلخواه خود سرو کنید.

نکته :

مزه شیرین دونات از سیب و سس کارامل است و به همین دلیل نیازی به افزودن شکر اضافه نیست. اما چنانچه از سس کارامل استفاده نمی کنید میتوانید روی دونات ها را پس از خروج از قالب پودر قند بپاشید.

یا میتوانید روی کارامل دونات، کمی نمک دانه درشت دریا بپاشید.

کیکنت کیکنت

ترافل لیمویی با شکلات سفید

طرز تهیه ترافل لیمویی با شکلات سفید

مواد لازم برای تهیه ترافل لیمویی با شکلات سفید :

 شکلات سفید خرد شده ۲۲۰ گرم
 کره بدون نمک ۵ قاشق غذاخوری
 خامه غلیظ زده شده ۳ قاشق غذاخوری
 عصاره لیمو ۱ قاشق چایخوری
 رنده پوست لیمو۲ قاشق چایخوری
 نمک کمی
 شکر پودری یا ترافل شکری برای تزئین

طرز تهیه ترافل لیمویی با شکلات سفید :

به روش بن ماری شکلات خرده شده را ذوب کنید، کره و خامه را داخل آن بریزید، هم بزنید تا زمانی که یکدست شود.

نمک، اسانس لیمو و رنده پوست لیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

کمی که خنک شد، روی آن را با پلاستیک بپوشانید و در یخچال به مدت ۲ ساعت قرار دهید (یا تا زمانی که به حد کافی برای رول شدن خنک شود).

با یک قاشق کوچک یا یک اسکوپ بستنی، مقداری از مخلوط را بردارید و به شکل یک توپ با قطر ۱ اینچ گرد کنید (اگر خیلی چسبناک است مقدارکمی از مخلوط شکلات سفید را با شکر پودری مخلوط کنید به این ترتیب رول کردن آن آسان می‌شود سپس زمانی که توپ تشکیل شد، دوباره آن را در پودر شکر یا ترافل شکری بزنید).

هر کدام از ترافلها را داخل پودر شکر یا ترافل های رنگی بغلتانید تا همه آنها به خوبی پوشش داده شوند.

آنها را در ظرفی دردار داخل یخچال به مدت ۱ هفته و یا فریزر به مدت طولانی‌تر نگه دارید.

ترافل  ترافل

 

پودینگ چیا سید

طرز تهیه پودینگ چیا سید

پودینگ چیا سید بسیار خوشمزه، مقوی و مغذی است و یک اسنک سالم و دوست داشتنی است. چیا سید سرشار از فیبر است و منبع غنی از مواد مغذی چون اسیدهای چرب امگا۳، پروتئین، کلسیم و آنتی اکسیدان است.

مواد لازم برای تهیه پودینگ چیا سید :

 چیا سید ۳ قاشق غذاخوری
 شیر بادام یا شیر نارگیل بدون شکر ۱ پیمانه
 دارچین ۱/۴ قاشق غذاخوری
 وانیل کمی
 عسل ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه پودینگ چیا سید :

همه مواد را با هم خوب ترکیب کنید و داخل یک ظرف شیشه ای بریزید

اجازه دهید حداقل ۳۰ دقیقه داخل یخچال بماند. بعد از به عمل آمدن،  این پودینگ کمی خودش را می گیرد. می توانید برای روی آن از موز خرد شده، پودر نارگیل، گردو، توت فرنگی، انبه، بادام، گرانولا و… استفاده کنید.

چیا پودینگ چیا سید پودینگ

 

کیک گردویی کره ای ساده و خوشمزه

طرز تهیه کیک گردویی کره ای ساده و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه کیک گردیی کره ای :

 کره نرم شده ۱ پیمانه
 شکر ۱ پیمانه
 آرد ۱ و نیم پیمانه
 بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
 نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
 تخم مرغ ۴ عدد
 شیر ۱/۳ پیمانه
 وانیل ۱ قاشق غذاخوری
 گردو خرد شده۱ و ۱/۳ پیمانه

مواد لازم برای فیلینگ پنیری :

 کره نرم شده ۱۰۰ گرم
 پنیر خامه ای یا ماسکارپونه ۳۰۰ گرم
 پودر شکر ۳۰۰ گرم
 وانیل ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک گردو کره ای :

فر را از قبل با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد یا ۳۲۵ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم بشود. سپس کف دو عدد قالب کیک گرد و باریک ۲۰ سانتی متری را چرب کرده، و کمی آرد روی آن بپاشید. برای اینکه کیک بعد از پخته شدن راحت‌تر از قالب جدا بشود، می‌توانید کف قالب یک لایه کاغذ روغنی مخصوص شیرینی پزی پهن کنید.

آرد ، نمک و بیکینگ پودر را الک کنید. سپس گردوها را خرد کنید. اطمینان حاصل کنید که اندازه هر تکه از گردو از یک نخود بزرگتر نباشد، چون هرچه اندازه گردوها بزرگتر باشد، در حین پختن کیک بیشتر به سمت پایین و ته کیک فرو می‌روند.

در مرحله بعدی، تخم مرغ‌ها را به آرامی هم بزنید و وانیل را به آن‌ها اضافه کنید. در یک کاسه دیگر نیز کره و شکر را با هم به خوبی مخلوط کنید تا به شکل یک کرم دربیایند و پف کنند. لطفا توجه داشته باشید که مرحله هم زدن کره و شکر بسیار مهم است. اگر این مرحله را به درستی پشت سر نگذارید، بافت کیک شما پفکی و نرم نخواهد شد.

حتما برای هم زدن کره و شکر از یک دستگاه مخلوط کن استفاده کنید و به اندازه کافی زمان بگذارید تا رنگ کره تقریبا به رنگ سفید دربیاید. این مرحله چیزی در حدود ۵ الی ۷ دقیقه زمان می‌برد و برای بافت کیک گردویی بسیار مهم است.

حالا به آرامی مخلوط تخم مرغ و وانیل را به کره و شکر اضافه کنید. بعد نصف آرد، کل شیر، و سپس بقیه آرد را به این ترکیب اضافه کنید. در آخر هم گردوها را به بقیه مواد اضافه کنید و مطمئن شوید که به خوبی داخل خمیر مایه کیک توزیع شده باشند.

حالا خمیر مایه کیک را به طور مساوی داخل دو قالب کیک بریزید و برای مدت ۴۰ الی ۴۵ دقیقه بپزید. مدت زمان پخت کیک گردویی داخل فرهای مختلف کمی متفاوت است، به همین دلیل در طول این مدت و پس از گذشت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه، حتما کیک را چک کنید تا از پخته شدن آن مطمئن بشوید.

بعد از اینکه کیک گردویی به طور کامل پخته شد، آن را از داخل فر بیرون بیاورید و اجازه بدهید که برای مدت ۲ دقیقه استراحت کند. سپس قالب‌های کیک را روی یک صفحه خنک کننده برگردانید تا کیک قبل از اضافه کردن لایه خامه کاملا خنک بشود.

در مرحله بعدی، کره نرم شده، پنیر خامه ای، پودر شکر و عصاره وانیل را داخل یک کاسه بریزید و با استفاده از یک قاشق چوبی، آن‌ها را خوب با هم مخلوط کنید.

بعد از اینکه مواد تا حدی با هم ترکیب شدند، از یک همزن برقی استفاده کنید و مواد را خوب هم بزنید تا زمانی که رنگ آن‌ها تقریبا به رنگ سفید دربیاید و بافت آن‌ها نیز پفکی بشود. در این مرحله می‌توانید مایه را بچشید و اگر دوست داشتید مقدار دیگری پودر قند به آن اضافه کنید. فقط یادتان باشد که حتما شکر را یک قاشق یک قاشق به مواد اضافه کنید تا طعم مایه بیش از حد شیرین نشود.

زمانی که هر دو کیک به اندازه کافی خنک شدند، اولین لایه کیک را داخل یک ظرف کیک قرار بدهید. مقداری از لایه خامه‌ای را روی آن بریزید و به شکل یکدست پخش کنید. سپس دومین کیک را روی آن قرار بدهید و تمام کیک را به شکل یکپارچه (یا به هر شکل دیگری که خودتان دوست دارید) به لایه خامه‌ای آغشته کنید و کیک را همراه با چای یا قهوه داغ سرو کنید.

کیک_نت کیک_نت

شکلات سیب زمینی مین

طرز تهیه شکلات سیب زمینی مین

مِین یکی از ایالت‌های کشور آمریکاست که مردمان آن علاقه زیادی به سیب‌زمینی داشته و دارند. این علاقه باعث شده که چیزی عجیب اما واقعی رخ بدهد. آنها با سیب‌زمینی‌ دسری بسیار خوشمزه به‌نام شکلات سیب‌زمینی درست می‌کنند.

مواد لازم برای تهیه شکلات سیب زمینی :

 سیب زمینی آب پز ۱ عدد درشت
 پودر قند ۵۰۰ گرم
 کره بادام زمینی ۱/۲ پیمانه
 وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
 شکلات تخته خرد شده ۱ پیمانه

طرز تهیه شکلات سیب زمینی مین :

ابتدا سیب زمینی را پوره کنید به طوری که هیچ تکه درشت و سفتی در آن باقی نماند.

قبل از اینکه پوره سرد شود، وانیل و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر بافت سفت و یکدستی پیدا کند.

روی خمیر را با پلاستیک پوشانده، یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر بافت سفت و منسجم تری پیدا کند.

خمیر را روی تخته قرار دهید و با وردنه آن را باز کنید (به شکل مستطیل).

اگر دیدید خمیر بسیار نرم و چسبناک است مقداری پودر شکر روی آن بپاشید.

کره بادام زمینی را روی خمیر پهن کنید. بهتر است از کره بادام زمینی طبیعی بدون طعم و شکر استفاده کنید چون خمیر ما به اندازه کافی شیرین است.

خمیر را رول کنید و در کاغذ یا سلفون بپیچید و به مدت ۳-۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود و خودش را بگیرد.

بعد از گذشت زمان گفته شده، خمیر را برش بزنید و به کمک چنگال یا خلال دندان برش ها را داخل شکلات بن ماری شده فرو ببرید و اجازه دهید خنک شود و شکلات خودش را بگیرد.

شکلات_سیب زمینی  شکلات_مین

نکته :

در این دسر یا شکلات میتوانید از اسانس های دیگری به جز وانیل هم استفاده کنید (مثلا اسانس بادام).

میتوانید در ترکیبات آن از پودر نارگیل هم بهره ببرید.